Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

:"Opastus on elämys - Med en guide upplever du mer"

 

Suomen Opasliiton ja Turun Matkailuoppaiden tarjoamat ilmaiset Suomi 100-kierrokset (vain alla mainitut päivämäärät, ei ryhmille)

Suomen Turun itsenäistymisen polkuja

Tule tallaamaan Suomen Turun polkuja ja kuulemaan tarinoita maamme historiaan vaikuttaneista tapahtumista, merkittävistä turkulaisista ja  arjen sankareista ennen ja jälkeen itsenäistymisen. Kävelykierros kestää 1,5h - 2h. Kannattaa pukeutua sään mukaan. Kierroksen vetävät Turun Matkailuoppaat ja se on ilmainen yksittäisille ihmisille. Aloituspaikka Turun punavankileirin muistomerkin luona, Kurjenkaivonkenttä 3.

Nämä kierrokset ilmaisia yksittäisille ihmisille, ei ryhmille.
02.04. klo 14.00 sunnuntai 
28.04. klo 17.00 perjantai 
29.04. klo 14.00 lauantai 
09.05. klo 17.00 tiistai
07.09. klo 18.00 torstai
17.09. (Turun päivä) klo 15.00 sunnuntai (också på svenska)

Ryhmille tilattavat kierrosten varaukset Visit Turun kautta. Ne ovat maksullisia.

 

Kesän 2017 kävelykierrokset 

Turun matkailuoppaiden suositut kävelykierrokset jatkuvat myös tänä vuonna. Nämä kävelykierrokset avaavat yksittäisille matkailijoille ja tietenkin myös turkulaisille mahdollisuuden tutustua Turkuun kävellen ja tarinoita kuunnellen. Kierroksia järjestetään alla olevan ohjelman mukaisesti 1–2 kertaa viikossa touko–syyskuun aikana. Ohjelma on kesällä jaossa mm. Visit Turun matkailuinfossa, täällä Turun matkailuoppaiden nettisivuilla (http://www.turunmatkailuoppaat.fi/) ja Facebook-ryhmässä nimeltä "Kävelykierrokset Turussa 2017".

Yksi kierros kestää 1,5–2 tuntia,
maksaa 6 euroa/henkilö,
ja ne toteutetaan ilman ennakkoilmoittautumista.
Kierrokset lähtevät klo 18.00 Vanhalta Suurtorilta, joenpuoleisesta päädystä.

Poikkeuksina seuraavien kierrosten lähtöpaikat:
- Itsenäistymisen polkuja: Turun punavankileirin muistomerkin luona, Kurjenkaivonkenttä 3.
- Pyhiinvaeltajien ja Mikael Agricolan Turku –kierrokset: Turun Tuomiokirkon portaat. Huom! Aloitus jo klo 17.00.
- Hautausmaa: Uudenmaantien puoleinen kukkakioski
- Asemanpuistosta Puutorille: Turun rautatieaseman puisto
- Merellinen Turku: Martinsillan ja Vaakahuoneen välistä
- Linnan muurien juurella: Turun linnan pääportti
- Kiehtova Kupittaa: Kupittaan lähdepaviljonki 

 

Rundvandringar i Åbo 2017 

Tid: 18.00. Längd: ca 1,5h
Pris: 6 € /person
Rundturerna börjar vid åsidan av Gamla Stortorget.
Undantag:
- Begravningsplatsen: Blomkiosken vid Nylandsvägen
- Åbo-varv och fartyg: mellan Martinsbro och restaurang Vaakahuone 

 

KÄVELYKIERROSOHJELMA

Toukokuu

15.05. Salaperäinen Turku
22.05. Uskomaton Turun nainen/ Märkvärdiga Åbokvinnor
29.05. Hautausmaa: Taidetta ja taiteilijoita/ Begravningsplats: Konst och konst(närl)iga människor
Kesäkuu
01.06. Ensimmäisenä Turussa, ”First in Turku” 
05.06. Vares
08.06. Mikael Agricolan Turku
12.06. Hautausmaa: Kunniakierros hautausmaalla 
15.06. Merellinen Turku/ Varv och fartyg.
19.06. Pyhiinvaeltajien Turku
26.06. Asemanpuistosta Puutorille
Heinäkuu
03.07. Ensimmäisenä Turussa, ”First in Turku” 
06.07. Salaperäinen Turku/ Hemlighetsfulla Åbo 
10.07. Jokirannan taidegalleria
13.07  Uskomaton Turun nainen
17.07. Itsenäistymisen polkuja Suomen Turussa 
20.07. Hautausmaa: Koskettavat kohtalot
24.07. Kiehtova Kupittaa
27.07. Hautausmaa: Tunnettuja turkulaisia eri aikakausilta
31.07. Ensimmäisenä Turussa, ”First in Turku"
Elokuu
03.08. Linnan muurien juurella
07.08. Mikael Agricolan Turku
10.08. Vares
14.08. Hautausmaa: Arvon turkulaisrouvia/ Begravningsplats: Underbara kvinnor i Underjorden
21.08. Itsenäistymisen polkuja Suomen Turussa
24.08. Kiehtova Kupittaa
28.08. Salaperäinen Turku
31.08. Pyhiinvaeltajien Turku
Syyskuu
04.09. Turun palo/ Åbo brand
11.09. Hautausmaa: Arvon turkulaisrouvia
18.09. Hautausmaa: Kunniakierros hautausmaalla

 

Kierroskuvauksia

ASEMANPUISTOSTA PUUTORILLE Opastuksen aikana kuljetaan Asemanpuistosta Puolalanmäen kautta Puutorille. Kun malttaa poiketa radan varrelta, niin kulkiessa rautatieasemalta linjuriasemalle päin, voi nähdä turkulaista jugendia, perinnemaisemia, iglun. Veistotaide yllättää kalevalaisena naiskauneutena ja tolpan nokassa komeilevina päinä.

ENSIMMÄISENÄ TURUSSSA, ”FIRST IN TURKU” Turku on Suomen vanhin kaupunki ja myös entinen pää- kaupunki, joten on luonnollista, että monet asiat ovat tapahtuneet täällä Turussa ensimmäisenä Suomessa. Tule mukaan kuulemaan mielenkiintoisista Turun ja koko Suomen historian vaiheista, keksinnöistä sekä merkki- henkilöistä.

HAUTAUSMAA Turun vanhalla hautausmaalla tutustutaan merkittäviin muistomerkkeihin, kauniisiin taideteoksiin ja kuullaan huikeita tarinoita. Kävelyjen kohteet vaihtelevat eri teemojen mukaisesti.

BEGRAVNINGSPLATSEN Vi beundrar minnesmärken, ser på konstverk och lyssnar på berättelser om personerna bakom namnen. Innehållet i promenaderna varierar enligt olika teman.

JOKIRANNAN TAIDEGALLERIA Kierroksella ihaillaan taideteoksia sinisen taivaan alla ”tälpual ja toispual jokke”.

ITSENÄISTYMISEN POLKUJA SUOMEN TURUSSA Tule tallaamaan Suomen Turun polkuja ja kuulemaan tarinoita maamme historiaan vaikuttaneista tapahtumista, merkittävistä turkulaisista ja arjen san- kareista ennen ja jälkeen itsenäistymisen.

KIEHTOVA KUPITTAA Tule kävelemään ja katselemaan Suomen vanhimman ja laajimman kaupunkipuiston ympäristöä - täältä löytyy historiaa ja nykyaikaa, luontoa ja liikunta- paikkoja. Aloituspaikka Kupittaan lähdepaviljonki.

LINNAN MUURIEN JUURELLA Mitä Turun linnan keskiaikaiset muurit voivat kertoa? Iltakävelyllä linnan puistossa nähdään ikkuna, josta Erik XIV katseli joen toisella puolella asuvaa Kaarina Maununtytärtä. Ihmetel- lään länsitornia, pohjoisseinän salakäytävää ja kuullaan, miten linnan ympäristö on muuttunut vuosisatojen aikana. Kierros alkaa pääportilta.

MERELLINEN TURKU Kierroksella kuullaan kiinnostavia tarinoita ja tosiasioita laivoista, merenkulusta, rakennuksista ja veistoksista.

VARV OCH FARTYG Under promenaden lyssnar vi till intressanta historier och information om båtar, sjöfart, byggnader och skulpturer.

MIKAEL AGRICOLAN TURKU Kävelyllä Agricolan jalanjäljillä tutustutaan hänelle tärkeisiin paikkoihin kuten katedraalikouluun. Samalla kuullaan tarinoita 1500-luvun elämästä ja reformaation alkuvaiheista Turussa. Huom! Aloitus klo 17 Turun Tuomiokirkon portailta.

PYHIINVAELTAJIEN TURKU Kierroksella palataan Suomen kirkon juurille ja tutustutaan keskiaikaiseen pyhiinvaellusperinteeseen. Kuullaan, millaiseen Turkuun vaeltajat tulivat, miten matkaa tehtiin ja mitä siltä odotet- tiin. Huom! Aloitus klo 17 Turun Tuomiokirkon portailta.

SALAPERÄINEN TURKU Kierroksella tutustutaan paikkoihin, joita ei ehkä ominpäin löytäisi ja kuullaan unohdettuja tarinoita varjoisilta kujilta.

HEMLIGHETSFULLA ÅBO Promenaden leder deltagarna till platser de sällan eller aldrig besöker på egen hand. Glömda och gruvliga historier berättas.

TURUN PALO Kierroksella palataan vuoden 1827 traagisiin tunnelmiin ja käydään läpi mitä Pohjoismaiden suurimmassa kaupunkipalossa tapahtui ja missä.

ÅBO BRAND Vandringen ger en återblick på de tragiska stämningarna år 1827 och belyser vad som hände, och var, under den största stadsbranden genom tiderna i Norden

USKOMATON TURUN NAINEN Kävelykierroksella tutustutaan turkulaisiin voimanaisiin, jotka ovat muovanneet kaupungin historiaa vuosisatojen ajan.

MÄRKVÄRDIGA ÅBOKVINNOR Under promenaden berättas om starka kvinnor som har varit färgstarka inslag i stadens liv och gett sitt bidrag till dess historia under flera sekler.

VARES Kierroksella eläydytään Reijo Mäen kirjojen maailmaan ja päästään tutustumaan Vares-dekkareista tuttuihin tapahtumapaikkoihin.

Kuvagalleria